על מנת לערוך סיכומים נדרש לפתוח חשבון.

היסטוריה ב' - השפעת תוצאות מלחמת העולם הראשונה על צרפת: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך סיכומונה, אתר הסיכומים החופשי.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 7: שורה 7:
הוחזרו לה שטחי אלזס ולורין, נקבע שחבל הסאר יהיה בתחום צרפת עד שיערך משאל עם לגבי עתידו.  
הוחזרו לה שטחי אלזס ולורין, נקבע שחבל הסאר יהיה בתחום צרפת עד שיערך משאל עם לגבי עתידו.  


===הישגים צבאיים===
אלאאאאאאאאאה  מחקתי ערכים
 
גוטרמן המלך
הצבא הגרמני, האויב הגדול של צרפת,  הוקטן והוגבל, חבל הריין פורז (אסור לגרמנים להחזיק שם כוחות צבא), שטחים שנכבשו ממנה בזמן המלחמה הוחזרו לה.


===הישגים כלכליים===
===הישגים כלכליים===

גרסה מ־14:52, 16 במאי 2007

סיכום זה דורש הרחבה! אנו מבקשים מהמשתמשים המבינים בתחום לעזור להרחיב את הסיכום.

לפרטים נוספים ראה סיכומונה:סיכומים הדורשים הרחבה. אין להוריד הודעה זו בלי אישור.

השפעת תוצאות מלחה"ע 1 והסדרי השלום על צרפת:

הישגים טריטוריאליים

הוחזרו לה שטחי אלזס ולורין, נקבע שחבל הסאר יהיה בתחום צרפת עד שיערך משאל עם לגבי עתידו.

אלאאאאאאאאאה מחקתי ערכים גוטרמן המלך

הישגים כלכליים

גרמניה הייתה אמורה לשלם לצרפת פיצויים גבוהים, שהיו אמורים לכסות על נזקי המלחמה. לכאורה, בסופה של מלחמת העולם הראשונה, צרפת הייתה אמורה להיות מרוצה מהישגיה במלחמה ובמיוחד מהישגיה בהסכם ורסאי. למרות כל אלו, התחושה בצרפת לאחר המלחמה הייתה קשה. בשל המלחמה, נהרסו התשתיות האזרחיות והכלכליות של צרפת (המלחמה התרחשה ברובה על שטחי צרפת), ומיליוני משפחות חוו אובדן יקיריהן או שבניהם חזרו פצועים או נכים מהמלחמה (יותר ממיליון הרוגים וכשלושה מליון פצועים).
בנוסף, התחושה בצרפת הייתה, שהסכנה הגרמנית עדין בפתח. הצרפתים חשו שגרמניה עדין מהווה סיכון קיומי בעבורה. הם העריכו, שהגרמנים ינקמו בצרפת בבוא היום על תבוסתם המשפילה ויצאו למאבק כדי להחזיר את כבודם ואת השטחים שנלקחו מהם. בשל המחסור בידיים עובדות והגידול הדמוגראפי האיטי, (כמחצית מבני 20-30 נהרגו במלחמה), קלטה צרפת כשלושה מליון מהגרים ועובדים זרים. נוכחותם של הזרים בצרפת, המצב הכלכלי החמור ותחושת חוסר הנוחות של הצרפתים מהמצב בכללותו הציפו רגשות של שנאת זרים, שבאו לידי ביטוי בהתחזקותם הפוליטית של מפלגות הימין והפשיסטים.

בתחום יחסי החוץ

מעמדה הבין לאומי של צרפת נחלש. בריטניה נקטה מדיניות פייסנית כלפי גרמניה (בריטניה חששה שצרפת חזקה מדי עשויה לסכן את מעמדה של בריטניה באירופה), ארה"ב נקטה במדיניות של אי-התערבות בענייני אירופה. רוסיה, חתמה על הסכם ידידות עם גרמניה בשנת 1922 (הסכם רפלו). בשל כל הסיבות שצויינו קודם, לרוסיה לבריטניה ולארה"ב לא הייתה כל מוטיבציה או אינטרס לסייע לצרפת נגד האיום הגרמני או לעזור לה לקבל את כספי הפיצויים שאמורים היו, להציל את כלכלתה