על מנת לערוך סיכומים נדרש לפתוח חשבון.

עזרא פרק ד': הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך סיכומונה, אתר הסיכומים החופשי.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "'''פסוקים 1-3:''' "צרי יהודה ובנימין" שומעים כי היהודים בונים מחדש את בית המקדש. הם דורשים להש...")
 
אין תקציר עריכה
 
שורה 3: שורה 3:
'''פסוק 4:''' "עם הארץ"- האנשים שנשארו בארץ, "עם יהודה"- האנשים שהגיעו מהגלות. "צרי יהודה ובנימין" עושים הכל כדי להפריע לבנייה.
'''פסוק 4:''' "עם הארץ"- האנשים שנשארו בארץ, "עם יהודה"- האנשים שהגיעו מהגלות. "צרי יהודה ובנימין" עושים הכל כדי להפריע לבנייה.


'''פסוקים 5-6:''' "צרי יהודה ובנימין" פונים למלך בבל במכתבי שטנה על שבי ציון, במטרה לעכב את הבנייה. מסופר שהם מנעו את הקמת בית המקדש בעזרת יועצים עד לימי דריוש מלך בבל.
'''פסוקים 5-6:''' "צרי יהודה ובנימין" פונים למלך פרס במכתבי שטנה על שבי ציון, במטרה לעכב את הבנייה. מסופר שהם מנעו את הקמת בית המקדש בעזרת יועצים עד לימי דריוש מלך פרס, יורשו של כורש.

גרסה אחרונה מ־00:32, 28 במאי 2015

פסוקים 1-3: "צרי יהודה ובנימין" שומעים כי היהודים בונים מחדש את בית המקדש. הם דורשים להשתתף בבנייה, מכיוון שהם זובחים לה' מאז הושיב אותם המלך אסרחדון האשורי בארץ. זרובבל ושאר המנהיגים מסרבים להם בטענה כי כורש הטיל את המשימה לבנות את בית המקדש רק על האנשים שחזרו מהגלות.

פסוק 4: "עם הארץ"- האנשים שנשארו בארץ, "עם יהודה"- האנשים שהגיעו מהגלות. "צרי יהודה ובנימין" עושים הכל כדי להפריע לבנייה.

פסוקים 5-6: "צרי יהודה ובנימין" פונים למלך פרס במכתבי שטנה על שבי ציון, במטרה לעכב את הבנייה. מסופר שהם מנעו את הקמת בית המקדש בעזרת יועצים עד לימי דריוש מלך פרס, יורשו של כורש.